Voor het ontbijt
een groot glas warm water met een eetlepel citroensap
Ontbijt
- 1 grote beker groene thee, zonder suiker, eventueel met een theelepel zoetstof
- 1 vrucht van het seizoen
bijvoorbeeld: ½ grapefruit, 1 sinaasappel, 1 appel, 1 kiwi, 2 mandarijnen, 2 abrikozen, ¼ ananas, 1 mango, 1 schaaltje aardbeien, 1 schaaltje bosvruchten - 100 gram 0% vet roomkaas, magere kwark of magere naturel yoghurt, zonder suiker, eventueel met een theelepel zoetstof
- 3 amandelen, 3 hazelnoten of 3 walnoten
Tussendoor
- 1 grote beker groene thee, zonder suiker, eventueel met een theelepel zoetstof
- eventueel een kopje koffie zonder melk en suiker, eventueel een theelepel zoetstof
Lunch
- 1 portie soep uit fase 1
- 100 gram eiwit, bijvoorbeeld 100 gram seitan, tempeh, tofu of 2 eieren
- 1 portie groente uit het seizoen, rauw, gekookt of gestoomd
bijvoorbeeld: broccoli, bloemkool, sperzieboontjes, tomaten, wortelen, komkommer, aubergine, paprika, bleekselderij, andijvie - 1 theelepel olijfolie om te bakken en om op smaak te maken
- 1 vrucht van het seizoen
bijvoorbeeld: ½ grapefruit, 1 sinaasappel, 1 appel, 1 kiwi, 2 mandarijnen, 2 abrikozen, ¼ ananas, 1 mango, 1 schaaltje aardbeien, 1 schaaltje bosvruchten
Tussendoor
- 100 gram magere naturel yoghurt, zonder suiker, eventueel met een theelepel zoetstof
- 1 grote beker groene thee, zonder suiker, eventueel met een theelepel zoetstof
Diner
- 1 portie soep uit fase 1
- 100 gram eiwit, bijvoorbeeld 100 gram seitan, tempeh, tofu of 2 eieren
- 1 portie groente uit het seizoen, rauw, gekookt of gestoomd
bijvoorbeeld: broccoli, bloemkool, sperzieboontjes, tomaten, wortelen, komkommer, aubergine, paprika, bleekselderij, andijvie - 1 theelepel olijfolie om te bakken en om op smaak te maken
- 100 gram 0% vet roomkaas, magere kwark of magere naturel yoghurt, zonder suiker, eventueel met een theelepel zoetstof
Vergeet niet om....
- gedurende de dag 1½ liter water te drinken, bij voorkeur tussen de maaltijden door.
- gebruik kruiden en specerijen om de groente, de seitan, de tofu, de tempeh en de eieren op smaak te maken.
bijvoorbeeld: peterselie, bieslook, basilicum, oregano, knoflook, ui, etc. - wissel het eiwitproduct af. Bijvoorbeeld seitan bij de lunch/tempeh bij het diner, ei bij de lunch/tofu bij het diner, tempeh bij de lunch/ei bij het diner,
tofu bij de lunch/seitan bij het diner, etc. - de groene thee kun je ook afwisselen met andere kruidenthee of groentebouillon
- te bewegen